Lige nu
Aabenraa Kunsthandel Det gule hus Gågaden Aabenraa Udstillinger Forretning Anne Lildholdt Jensen Martin Jensen Mette Joensen Maleri Design Keramik

Lige nu: (Un)known Borders


30. maj - 11. juli i butikkens åbningstid

Tegninger, Blueprints, Akvareller mm.

Sammen med den irske kunstner Mary-Ruth Walsh undersøger billedkunstner Anne Lildholdt, hvordan det er med grænser, både kendte og ukendte.

Anledningen er selvfølgelig Genforeningsåret 2020 og udstillingen er støttet af Aabenraa Kommunes Genforeningspulje.

 

Vores grænse mellem Danmark og Tyskland har ligget fast i 100 år. I Irland ved de ikke, hvad der kommer til at ske med grænsen mellem Irland og Nordirland, nu hvor Storbritannien er gået i gang med Brexit. Bliver der en såkaldt "hård" grænse? Eller kommer det til at fortsætte som nu?

 

Det var i første omgang udgangspunktet.

 

Dog har vi fået nogle flere muligheder med udstillingen, da Corona-krisen har ramt os og på den måde virkelig har skubbet til GRÆNSE-begreberne. Der er ikke længere kun tale om de fysiske landegrænser, kendte som ukendte. Der er også de fysiske grænser mellem mennesker, hvor vi hele tiden skal måle 2 meter, 1 meter, tælle, hvor mange vi er osv. Der er usynlige grænser (de har nu altid været der) og der er grænseløsheden. Covid-19 kender ingen grænser. Vores næser og munde er grænser, der står vidtåbne.

Vi laver fernisering lørdag d. 30. maj - og sender live på Facebook, så man kan sidde hjemme med et glas hvidvin og en saltstang. Det sker kl. 11.00 og Mary-Ruth Walsh er med på en skærm.

Udstillingen kan ses frem til og med d. 11. juli.

 

Mary-Ruth Walsh deltog i den sidste Aabenraa Artweek 2015, og et af hendes guerilla-arkitekturværker fra dengang er stadig at se på Skrænten i Aabenraa, hvis man ved hvor.

https://www.maryruthwalsh.org/

Copyright @ All Rights Reserved

Adresse:

Ramsherred 15

6200 Aabenraa


Åbningstider:

Mandag til fredag 11 - 17.30

Lørdag: 10 - 14

Øvrige: Åbent efter aftale.